blog-donna-doree-v5-1

Donna Dorée

Donna Dorée, opgericht door Wietske Doreleijers, is een merk dat voortkomt uit

een passie voor kunst, schoonheid en de kracht van vrouwelijkheid.


In het assortiment van Donna Dorée vind je onder andere statement pieces die jouw stijl en keuzes in het leven weerspiegelen. De ontwerpen zijn een eerbetoon aan krachtige vrouwen en hun verhalen, gevangen in prachtige sieraden.


BEKIJK COLLECTIE | VERZORGING VAN JE SIERADEN | VINTAGE SIERADEN | DE IDEALE PRODUCTEN

WIE IS DONNA DORÉE

Donna Dorée, letterlijk vertaald 'Gouden Vrouw' is de droom van ontwerpster Wietske Doreleijers. Donna is Italiaans voor vrouw, dame en Dorée betekent gouden of verguld in het Frans. Een mix van haar geliefde landen. Met haar unieke creaties wil zij vrouwen nog meer laten shinen en in hun kracht zetten!


blog_-10a-donna-doree-v5
blog_-10a-donna-doree-v4

WAT WE DOEN

Met een grote passie voor kunst en schoonheid ontwerpt ze artistieke producten met een ziel. Haar liefde voor elegantie en design zorgen voor unieke ontwerpen die ze samen met haar goudsmeden tot leven brengt!Verzorging van onze eigen collecties

De huidige eigen collecties van Donna Dorée zijn gemaakt met een basis van het eerste gehalte sterling zilver (925) en afgewerkt met een rhodinering of een 14 kt gold plating. Deze beschermende lagen zorgen ervoor dat de sieraden hun glans behouden en extra beschermd worden tegen invloeden van buitenaf óf een trendy goud-look meekrijgen, maar ze vereisen wel speciale zorg in het schoonmaakproces.


Onze sieraden met een rhodinering of gold plating zijn kwetsbaarder voor hardhandig schoonmaken, dus volg hiervoor onze eigen instructies en maak ze voorzichtig schoon. Lees meer.

blog_-donna-doree-v6-1

Sterling zilver 925


Bij Donna Dorée gebruiken we 925 sterling zilver als basis voor onze eigen ontworpen sieraden. Dit zilver, ook bekend als het eerste gehalte zilver, bestaat uit 92,5% zilver gemengd met 7,5% ander materiaal.

blog_-donna-doree-v16

Rhodiumplating


Jouw zilveren sieraden beschermen we tegen oxidatie en verkleuring door middel van een rhodiumplating. Leer meer over dit rhodineringsproces en hoe dit de levensduur van je sieraden verlengt.

blog_-donna-doree-v7

Goud verguld & goud Vermeil


Voor liefhebbers van goud bieden we 14k goud vergulde en goud vermeil sieraden aan. Het basismateriaal is altijd zilver maar de laagdikte van het aan micron kan verschillen per sieraad of de collectie.

Vintage sieraden van Donna Dorée

Ben je op zoek naar sieraden die tijdloze schoonheid combineren met een rijke geschiedenis? Bij Donna Dorée vind je naast de eigen collecties ook unieke vintage en pre-loved items, regelmatig aangevuld met nieuwe vondsten.


Bij Donna Dorée geloven we in duurzaamheid en bieden daarom prachtige sieraden van edelmetalen zoals zilver en goud, vaak versierd met schitterende (edel)stenen. Laat je omhullen door onze tijdloze elegantie en vind vandaag nog jouw unieke juweeltje!

blog_-10a-donna-doree-v2

Bij Donna Dorée begrijpen we de waarde en emotie die vintage sieraden met zich meebrengen. Door ze goed te verzorgen met behulp van Hagerty-producten, kunnen we ervoor zorgen dat ze generaties lang blijven schitteren.

blog_-10a-donna-doree

Onze vintage sieraden zijn gemaakt van puur zilver of goud, met of zonder edelstenen. Deze sieraden kunnen veilig gereinigd worden met de hoogwaardige producten van Hagerty. Je vindt ze hieronder.

Advies van Donna Dorée; zorg altijd goed voor je sieraden


  • Blijf ze dragen. Sieraden die je nooit draagt kunnen ook dof worden of verkleuren.
  • Doe je sieraden pas als láátst om. Dus doe eerst je parfum, make up en andere verzorgingsproducten op. 
  • Slaap niet met je sieraden om, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid en voorkom je beschadigingen en vervormingen.
  • Douche, zwem of sport niet met je sieraden om. Shampoo, zeep, zout en chloor kunnen uw sieraden aantasten.
  • Doe je sieraden af bij zwaar werk of als je bijvoorbeeld gaat schoonmaken. Chemicaliën kunnen uw sieraden beschadigen.
  • Draag je je sieraden een tijdje niet? Let op met het bewaren van je sieraden in geschenkverpakkingen. Berg ze liever goed op in een sieradenlade of katoenen/zijden sieradenzakje, maar zeker op een donkere en droge plek en níet op de badkamer.

De ideale producten op een rij

silver-clean-cloth2

Silver Clean & Cloth


Silver Clean is een reinigingsbadje speciaal ontworpen voor het schoonmaken en verzorgen van zilveren of verzilverde sieraden.


Het potje bevat een reinigingsoplossing en een mandje, waarin je eenvoudig de sieraden kunt leggen. Dit zorgt voor een snelle en effectieve reiniging (2 minuten). Spoel de sieraden daarna goed af met schoon water en droog ze met een zachte doek.


Voor de perfecte glans en een snelle opfrisbeurt tussendoor gebruik je de SIlver Cloth. Dat is een geïmpregneerde katoenen doek waarmee je je zilveren sieraden snel en gemakkelijk kunt verzorgen zonder het oppervlak te beschadigen.

gold-clean-cloth3

Gold Clean & Cloth


Gold Clean is een reinigingsbadje speciaal ontworpen voor het schoonmaken en verzorgen van wit- geel- en rosé gouden sieraden.


Het potje bevat een reinigingsoplossing en een mandje, waarin je eenvoudig de sieraden kunt leggen. Dit zorgt voor een snelle en effectieve reiniging (2 minuten). Spoel de sieraden daarna goed af met schoon water en droog ze met een zachte doek.


Voor de perfecte glans en een snelle opfrisbeurt tussendoor gebruik je de Gold Cloth. Dat is een geïmpregneerde katoenen doek waarmee je je gouden sieraden snel en gemakkelijk kunt verzorgen zonder het oppervlak te beschadigen.

fine-stones-clean-cloth

Fine Stones Clean & Cloth


Fine Stones Clean is een reinigingsbadje speciaal voor het schoonmaken en verzorgen van sieraden met zachtere (half)edelstenen en parels.


Het potje bevat een reinigingsoplossing en een mandje, waarin je eenvoudig de sieraden kunt leggen. Dit zorgt voor een snelle en effectieve reiniging (2 minuten). Spoel de sieraden daarna goed af met schoon water en droog ze met een zachte doek.


Voor de perfecte glans en een snelle opfrisbeurt tussendoor gebruik je de Fine Stones Cloth. Dat is een geïmpregneerde katoenen doek waarmee je je sieraden snel en gemakkelijk kunt verzorgen zonder het oppervlak te beschadigen.

blog_-header-donna-doree
blog-donna-doree-v5-1

Deze blog is geschreven door Wietske Doreleijers, oprichtster van het unieke sieradenmerk Donna Dorée. Voor meer informatie en inspiratie verwijzen we je graag door naar haar eigen website www.donnadoree.com

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: