zilver-op-je-kersttafel-0-kopie

Een stralende Kersttafel

Een mooi gedekte tafel, vrienden en familie die aanschuiven, smaakvolle gerechtjes en een fijne sfeer. Kon het maar elke dag kerst zijn! Maar het lukt niet iedereen om de kerstdis er spectaculair uit te laten zien. Daarom geven we je in deze nieuwsbrief tips voor een mooie en rijkversierde tafel. Dus weg met dat armetierig kerststukje, die dof uitgeslagen glazen en dat morsige kerstkleed. Deze kerst wordt sprankelend, zonder ook maar één versiering te hoeven kopen. Alles wat je al in huis hebt, laten we gewoon volledig tot zijn recht komen.

Met Hagerty blijf je genieten.


KERSTKLEED | BESTEK REINIGEN | GLAZEN POETSEN | DECORATIE

tafelkleed-kerst-2

Het Kerstkleed

Het kleed, de basis voor elke tafel. Sommige zweren bij het kleed dat al decennia in de familie zit, en daar mag best een vlekje opzitten. Anderen gaan vol voor de trendkleuren van dit jaar.


Volgens VT wonen zijn dat voor kerst 2023 overigens de klassiekers: rood, donkergroen en goud. Wat je ook kiest, zorg voor een fris kleed. Was het kleed nog voor de kerst op 30 graden, maar vooral niet te heet en met een wasmiddel zonder bleekmiddel. Zo ruikt het lekker fris aan tafel, nadat het kleed een jaar lang in je linnenkast lag.

Bestek reinigen

Aan een meer traditionele kersttafel mag zilver niet ontbreken. De reflectie van kaarslicht in zilver is prachtig. Zilveren bestek en verzilverde schalen zijn een sieraad voor de feesttafel, maar vragen ook om geregeld schoonmaken. Oxidatie maakt immers dat uw terrine of cloche na verloop van tijd letterlijk zwart zien.

zilver-bestek-tafel

Zilver Poetsen


Voor tafelzilver hebben we een uitgebreid assortiment van veilige en beschermende schoonmaakmiddelen.


Meer lezen over het schoonmaken van zilver en zilveren bestek? Lees dan ons andere blog hierover.

koper-bestek

Koper reinigen


Maar wellicht houd je niet van zilver en ga je helemaal voor de kleur koper of voor roestvrij staal.


Koperkleurig bestek en accessoires verdienen speciale aandacht met schoonmaakproducten voor koper

rvs-2

Roestvrij staal schoonmaken


Ga je voor chroom of roestvrijstaal, kijk dan eens naar deze reinigingsmiddelen

Glazen reinigen en poleren

Voor de schoonste (wijn)glazen is een afwasmachine toch wel de kampioen. Let vooraf uiteraard wel goed op of jouw glazen tegen een vaatwasser kunnen. In de regel kan antiek glas dat niet. Natte wijnglazen hang of zet je bij voorkeur ondersteboven te drogen, dat geeft de minste kans op strepen in het glas. Tenslotte: het is kerst, dus die glazen mogen flink blinken! Met de techniek “poleren” maak je er echt een feest van! Pak daarvoor een opgewarmde theedoek, vermijd het glas aan te raken met je hand en wrijf in een soepele beweging kalkaanslag en vette vingers van het glas en een mooie glans op het glas.

glazen-poleren1

De ideale poleerdoek is gemaakt van 100% linnen of 50% linnen en 50% katoen en laten geen pluizen achter.

glazen-poleren2

Kristalglazen was je met de hand af in lauw warm water om krassen, witte aanslag of beschadigingen te voorkomen.

Kaarsen, servetten en accessoires

Een beetje kersttafel maken we natuurlijk extra gezellig met accessoires als christmas crackers, kleurige kaarsen, mooie kandelaars, knusse waxinelichthouders, speciale kerst-servetten en dennen- en maretak. Zilveren accessoires verdienen een eigen schoonmaakmiddel, net als houten accessoires of van koper, messing of brons.


Ook kristallen voorwerpen of een kroonluchter kan de kersttafel een onvergetelijke indruk maken. Laat deze kristallen accessoires nog meer uitkomen door ze te reinigen met crystal clean.

zilver-op-je-kersttafel-3
zilver-op-je-kersttafel-1
zilver-op-je-kersttafel-11
zilver-op-je-kersttafel-12

De ideale producten op een rij

silver-polish-33

Silver Polish


Deze zilverpoets reinigt en polijst sieraden en andere zilveren items zoals bijvoorbeeld kandelaars, fotolijsten en schalen.


De reiniging werkt snel, is efficiënt en beschadigt de voorwerpen niet.


Daarnaast zorgt het gepatenteerde bestanddeel R-22 voor een langdurige bescherming van uw waardevolle zilveren items.

copper-duster

Copper, Brass & Bronze Duster


Geïmpregneerde katoenen doek voor het verwijderen van aanslag, reinigen en opfrissen van materialen van koper, messing en brons.


De doek is gemakkelijk in gebruik en veroorzaakt geen microkrasjes.

crystal-clean

Crystal Clean Kroonluchter reiniger


Crystal Clean laat kroonluchters, vazen, schalen en andere voorwerpen van kristal, glas of metaal weer glanzen.


De spray verwijdert snel en efficiënt vuil en vet- en vingerafdrukken. Het schoonmaakmiddel zorgt voor een grondig onderhoud van kristal, glas en metaal mogelijk zonder het te beschadigen.

Tenslotte, wat de kersttafel echt maakt, zijn u en uw gasten. Na een jaar hard werken is er echt even tijd voor elkaar en kan het genieten beginnen! Alvast hele mooie feestdagen gewenst!


Hagerty, blijf genieten.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: