header-zilver-1

Hoe maak ik mijn zilveren sieraden schoon?

Maak jouw zilveren sieraden weer schoon

Zilveren sieraden kunnen soms letterlijk zwart zien! Dat komt door oxidatie. Dat is niet schadelijk voor jezelf of voor je sieraad, maar het ziet er gewoon niet zo mooi uit. Met de juiste reinigingsproducten geef je je sieraden hun oorspronkelijke glans terug en kun je er nog lang - en zelfs langer van genieten. We vertellen je er graag meer over.


WAT IS ZILVER | ZILVER SCHOONMAKEN | DE JUISTE PRODUCTEN | DOFHEID VOORKOMEN | VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is zilver?

Zilver is net als goud en platina een edelmetaal. Een belangrijke eigenschap van edelmetaal is dat het niet of nauwelijks door oxidatie wordt aangetast. Zilver is er van deze drie helaas wel wat gevoeliger voor. Er worden verschillende soorten zilver gebruikt voor het maken van sieraden. Puur zilver, zogenaamd 999 zilver, is te zacht om sieraden van te maken. Daarom wordt zilver altijd bewerkt.


DIT ZIJN DE VARIANTEN:

Sterling zilver

Ook wel fijn zilver of 925 zilver genoemd. De samenstelling bestaat

voor 92,5% uit puur zilver en voor 7,5% uit andere metalen, voornamelijk koper.

Gerhodineerd zilver

Dit is zilver bedekt met een zeer dun laagje Rhodium. Dit beschermt het zilver en laat het glanzen.

800 zilver

Sieraden gemaakt van 800 zilver hebben de laagste concentratie zilver. Ze bestaan voor 80% uit puur zilver en voor 20% uit koper.

Verzilverd

Dit is een techniek waarbij (niet edel) metaal bedekt wordt met een dun laagje massief zilver.

Hoe maak je zilveren sieraden schoon?

Wil jij ook ervaren hoe makkelijk het is om zelf je sieraden te reinigen, probeer dan eens een reinigingsbadje of de geïmpregneerde poetsdoek. We leggen je hieronder uit hoe het werkt.

tips

Hagerty Silver Clean Personal is een dompelbadje waarmee je eenvoudig zelf thuis je sieraden kan schoonmaken. Het dompelbadje geeft je sieraden een diepe reiniging waarna ze weer zullen glanzen. Laat je sieraden niet langer dan 2 minuten in het badje liggen want dan kunnen ze juist dof worden. Het is veilig te gebruiken als je de gebruiksaanwijzing volgt. Natuurlijk staan wij ook graag voor je klaar bij vragen of voor advies.

tips-2

Hagerty Silver Cloth is een zachte geïmpregneerde doek waarmee je licht geoxideerde sieraden kan oppoetsen en laten glanzen. Zijn je sieraden erg vuil, gebruik dan eerst het dompelbadje waarna je de doek kan gebruiken voor de perfecte glans. Let op! Voor gouden sieraden gebruik je de Gold Cloth. Twijfel je welk product je nodig hebt, wij helpen je graag!

SUPER COMBINATIE

De beste producten voor jouw zilveren sieraden

silver-clean-personal

Silver Clean Personal

SPECIAAL VOOR ZILVER


De Hagerty Silver Clean is een reinigingsbadje speciaal ontworpen voor het schoonmaken en verzorgen van zilveren sieraden.


Het potje bevat een reinigingsoplossing en een mandje, waarin je eenvoudig de sieraden kunt leggen. Dit zorgt voor een snelle en effectieve reiniging (in 2 minuten). Spoel de sieraden daarna goed af met schoon water en droog ze met een zachte doek.

silver-cloth

Silver Cloth

NOOIT MEER BESCHADIGINGEN


De Hagerty Silver Cloth is een geïmpregneerde katoenen doek waarmee je je zilveren sieraden snel en gemakkelijk kunt verzorgen zonder het oppervlak te beschadigen.


Dankzij de geïmpregneerde formule laat het doekje ringen, armbanden of andere zwart geworden zilveren of verzilverde stukken weer glanzen. Ideaal wanneer je een beetje haast hebt en je snel klaar wilt maken voor een leuk feest!

precious-stones-pencil

Precious Stones Pencil

VOOR ALTIJD GLANS


Heb je een edelsteen in jouw sierraad of juweel? En kan je moeilijk achter de diamant, saffier of robijn schoonmaken?


Speciaal daarvoor ontwikkelde Hagerty de Precious Stones Pencil®. In feite is het een zeer nauwkeurig en zacht borsteltje dat jouw edelsteen en daarmee jouw kostbare juweel door haar unieke formule weer laat glanzen.

BLIJF GENIETEN

Nooit meer doffe sieraden

Eenmaal schoon en glanzend, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om je sieraden in goede conditie te houden.


1. Bewaar je kostbare voorwerpen in een afsluitbare juwelendoos

Zo komen ze niet met lucht en vocht in aanraking die zilveren sieraden zwart kunnen maken.


2. Geef elk sieraad voldoende ruimte

Voorkom krassen op je sieraden door ze gescheiden op te bergen.


3. Bescherm je sieraden

Doe je sieraden af bij het zwemmen, sporten, afwassen, schoonmaken en slapen. Schoonmaakmiddelen, chloor, zonnebrand, parfum, zweet en zand kunnen sieraden beschadigen.

sieraden-doos-1

Veelgestelde vragen over Zilver

 • Zilver

 • Zilver is net als goud en platina een edelmetaal. Een belangrijke eigenschap van edelmetaal is dat het niet of nauwelijks door oxidatie wordt aangetast. Zilver is er van deze drie helaas wel wat gevoeliger voor. Er worden verschillende soorten zilver gebruikt voor het maken van sieraden. Puur zilver, zogenaamd 999 zilver, is te zacht om sieraden van te maken. Daarom wordt zilver altijd bewerkt.

 • Ja, er zijn verschillende soorten varianten:


  Sterling zilver

  Ook wel fijn zilver of 925 zilver genoemd. De samenstelling bestaat voor 92,5% uit puur zilver en voor 7,5% uit andere metalen, voornamelijk koper.


  Gerhodineerd zilver

  Dit is zilver bedekt met een zeer dun laagje Rhodium. Dit beschermt het zilver en laat het glanzen.


  800 zilver

  Sieraden gemaakt van 800 zilver hebben de laagste concentratie zilver. Ze bestaan voor 80% uit puur zilver en voor 20% uit koper.


  Verzilverd

  Dit is een techniek waarbij (niet edel) metaal bedekt wordt met een dun laagje massief zilver.

 • 3 TIPS

  Waaraan herken je zilveren sieraden?

  Het kan zijn dat je niet zeker weet waar je sieraden van gemaakt zijn. Toch is het belangrijk om dat eerst te achterhalen. Voor het veilig schoonmaken van een zilveren sieraad gebruik je bijvoorbeeld een andere reiniger dan voor goud of juwelen met parels en edelstenen. Voordat je een professioneel Hagerty reinigingsmiddel gebruikt, kun je de volgende test doen:


  1. Controleer het keurmerk: zilver is meestal te herkennen aan een 925-keurmerk en een geregistreerd logo;

  2. Neem een magneet: zilver is niet magnetisch dus als jouw sieraad niet reageert op de magneet, is het mogelijk zilver;

  3. Gebruik een ijsblokje: ijs smelt heel snel bij contact met zilver.

 • Over Hagerty

 • William J. Hagerty richtte in 1895 Hagerty op in South Bend, USA. Hij begreep als geen ander dat delicate en kostbare materialen als edelsteen, zilver, goud en platina speciale zorg verdienen. Toch zag hij in zijn omgeving veel onkunde waardoor sieraden en juwelen onnodig schade opliepen. Dat zetten hem aan tot het produceren van veilige schoonmaakmiddelen voor edelmetalen.


  In de jaren vijftig ontwikkelden zijn kleinkinderen nieuwe hoogwaardige schoonmaakproducten, waaronder voor zilveren bestek. Het stelde mensen in staat hun kostbaarheden schoon te maken zonder het materiaal zelf te beschadigen.


  Hagerty Nederland importeert en distribueert het gehele Hagerty assortiment al ruim 35 jaar aan diverse sectoren in de Benelux. Het bedrijf is in 2021 binnen de familie overgenomen, waarbij nog steeds een persoonlijke benadering voorop staat. En aan wie je -tot op de dag van vandaag- rechtsreeks jouw productvragen kunt stellen.

 • Service & advies

 • Hagerty is de specialist in het schoonmaken van kostbaarheden, zoals sieraden en juwelen met edelstenen of een horloge van zilver, goud, platina of staal. Daarnaast haal je met Hagerty een professioneel en veilig middel in huis voor het poetsen van koper, messing en brons. In en rond het huis bewijst het dienst in het reinigen en onderhouden van vloerkleden, houten vloeren, een rvs kookplaat, een tablet, glas, marmer en natuursteen. 


  Bij vragen en/of advies over het reinigen en onderhouden van jouw kostbaarheden of het kiezen van het juiste product staat wij graag voor je klaar.


  Wij zijn te bereiken op 0800 - 42 43 789 of info@hagerty.nl

 • Bestellen, betalen, verzending & retourneren

 • Om je bestelling te kunnen versturen hebben wij bepaalde gegevens van je nodig, deze kan je eenvoudig invullen bij het aanmaken van een account. Het aanmaken van een account is volledig kosteloos en vrijblijvend.

 • Wij bieden meerdere betaalmogelijkheden aan op onze website. Zodra de betaling succesvol is afgerond, is je bestelling definitief en ontvang je hiervan per e-mail een orderbevestiging en gaan wij aan de slag met het inpakken en verzenden van je pakket.


  Je kan kiezen uit de volgende betaalmethoden:


  Ideal

  Met iDeal reken je makkelijk en veilig je online aankopen af via je eigen bank. Direct betalen met iDeal kan bij de volgende banken: ABN AMRO, ASN Bank, ING, KNAB, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot.


  PayPal

  PayPal is een veilige en snelle manier om direct met je bankrekening of creditcard te betalen, zonder daarbij je bankgegevens door te hoeven geven. Je hebt hiervoor een PayPal-rekening nodig.


  Creditcard

  Met je creditcard kan je veilig online bestellingen plaatsen die later door je creditcard-maatschappij met je worden verrekend. We accepteren American Express, MasterCard en Visa. Zodra de maatschappij je betaling heeft goedgekeurd, versturen we de bestelling.


  Bankcontact

  Bancontact is een veilige betaalmethode van Bancontact Payconiq Company. Betaal gemakkelijk met je Bankcontact kaart via de kaartlezer of met de Bankcontact-app doormiddel van het scannen van de QR-code en je pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Na bevestiging van de betaling is je bestelling definitief.

 • Hagerty Nederland levert in Nederland, België en Luxemburg hoofdzakelijk via PostNL. Voor bestellingen vanaf €20,- rekenen wij geen verzendkosten. Bij bestellingen tot €20,- brengen wij €4,50 in rekening.

 • Retourtermijn

  Toch niet helemaal tevreden over je bestelling? Je hebt 14 dagen de tijd om het product zonder opgaaf van redenen te retourneren. Wij rekenen de dag na ontvangst als ingangsdatum. Producten kunnen alleen ongebruikt, in originele verpakking met gesloten seal worden geretourneerd.


  Retourkosten

  Retourkosten zijn voor rekening van de koper. Actuele verzendkosten staan op de website van de vervoerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het zorgvuldig verpakken van het product en de verzending. Onvoldoende of niet-gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen. Wij halen ook geen pakketten af bij een pick up point.


  Retouradres

  Hagerty Nederland

  Burgemeester van Hasseltlaan 6

  1412 GN Naarden


  Retourvoorwaarden

  • Retouren worden alleen geaccepteerd binnen de retourtermijn van 14 dagen.
  • De producten zijn niet gebruikt of geopend (gesloten seal).
  • De producten zijn niet beschadigd.
  • Indien redelijkerwijs mogelijk wordt het item in de originele verpakking retour gestuurd.
  • Het verzendrisico van het retourneren zijn voor de koper.
  • Onvoldoende of niet-gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen.
  • Product- en/of leverfouten dienen binnen vijf werkdagen na levering met omschrijving aan ons gemeld te worden.
  • Indien niet aan onze retourvoorwaarden is voldaan, behouden wij ons het recht voor om de zending terug te sturen en jou de verzendkosten in rekening te brengen.


  Retourprocedure

  Wil je een product retourneren? Dat vinden wij natuurlijk jammer, maar dat is geen enkel probleem. Meld je retour binnen 14 dagen bij ons aan via info@hagerty.nl en vermeld daarbij de volgende gegevens; het ordernummer, de producten die je retour stuurt en de reden van retour.


  Verpak het te retourneren product, in de originele verpakking en geef deze met een nieuw verzendlabel af bij de verzender van jouw keuze. Zorg dat je het pakket uiterlijk 14 dagen na ontvangst aanbiedt bij de verzender en bewaar het verzendbewijs. Je ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer je retourzending door ons is verwerkt. Binnen 14 dagen ontvang je het aankoopbedrag terug op je rekening.


  Klachten

  Is het product beschadigd aangekomen of werkt het product niet zoals je mag verwachten? Neem dan binnen vijf werkdagen contact op met onze klantenservice via info@hagerty.nl. Vermeld hierbij het ordernummer, de aard van de klacht en duidelijke foto’s. We streven ernaar om elke e-mail binnen twee werkdagen te beantwoorden. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan laten we dat weten.

NOG EEN LAATSTE TIP!

Oma vertelt..

Wellicht heb je wel eens gehoord van huis- tuin en keukenmiddeltjes voor het schoonmaken van je sieraden. Wij raden aan om hier zeer voorzichtig mee te zijn. Oma heeft het vaak bij het juist eind, maar grootmoedersrecepten zijn niet altijd even geschikt voor jouw kostbare sieraden!


Hagerty is met ruim 125 jaar ervaring expert in het verzorgen en reinigen van kostbare voorwerpen, waaronder zilveren schalen, kandelaars, bestek en ook sieraden en juwelen. Niet voor niets gebruiken vele juweliers Hagerty producten om sieraden te reinigen en te verzorgen.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: