instrumenten-schoonmaken-3

INSTRUMENTEN SCHOONMAKEN

‘The falling leaves drift by the window. The autumn leaves of red and gold. I see your lips, the summer kisses. The sun-burned hands I used to hold.’


Kan het romantischer en melancholischer dan dit nummer van Nat King Cole? Nu het seizoen wisselt en de blaadjes van de bomen vallen, maken we het binnen gezellig. Kaarsje aan, een spelletje doen, samen koken en waarom ook niet: een stukje op je trompet meespelen met Autumn Leaves. Van je Pffieeeewooohooeeepfffpeheppp toeter je er lustig op los.


Maar wat ziet dat ding eruit! Blinkend koper? Niets daarvan! Het lijkt wel of je instrument geschuurd is, zo dof ziet het. Schoonmaken dus! Hoe je dat doet, lees je hieronder


HOUTEN SAXOFOON | DE BINNENKANT REINIGEN | DE JUISTE PRODUCTEN

sax-3

WIST JE DAT?!

Houten saxofoon?

Er zijn twee soorten blaasinstrumenten: houten blaasinstrumenten en koperen blaasinstrumenten. Beide categorieën hebben hun eigen unieke speeltechnieken, klankkleuren en muzikale toepassingen. De saxofoon is wel van metaal (messing), maar behoort toch tot de houtblaasinstrumenten omdat het geluid geproduceerd wordt door het in trilling brengen van een houten riet.

De binnenkant van mijn blaasinstrument reinigen


De bekendste blaasinstrumenten zijn;

• Tuba

• Hoorn

• Trombone

• Saxofoon

• Trompet

• Kornet

• Eufonium

• Fluit

• Klarinet


We gaan het zo hebben over het schoonmaken van de buitenkant van je blaasinstrument. Maar hoe reinig je de binnenkant? Door speeksel en zelfs etensresten moet je die regelmatig schoonmaken.


Helaas is er geen standaard aanpak. Zo maak je een tuba eens in de twee maanden schoon en een trompet eens in de drie maanden. Een hoorn leg je letterlijk in bad en voor een dwarsfluit gebruik je een zogenaamde wisserpen omwikkeld met een katoenen doek.


Voor het schoonmaken van de binnenkant van je instrument is er wel één gezamenlijk advies: gebruik nooit soda, agressieve schoonmaakmiddelen of kokend water!

ECHT WAAR!

Kijk uit voor je tanden!

De trompet, de tuba, de trombone en de hoorn zijn koperen blaasinstrumenten. Om op zo'n instrument te kunnen spelen, moet je je blijvende gebit hebben. Het metalen mondstuk steunt immers tegen je voortanden.

hoorn-1

Welk product gebruik je voor het reinigen van je trompet, saxofoon, dwarsfluit of ander blaasinstrument?


Copper Brass and Bronze Polish® doet muziekinstrumenten, maar ook vazen, beeldjes, pannen en andere dof geworden voorwerpen van koper, messing en brons weer glanzen.


Snel je muziekinstrument schoonmaken? Wil je in plaats van heel grondig snel even je koperen, messing of bronzen accessoires schoonmaken en ze de glans geven die ze verdienen?

copper-polish-schaduw

De Copper Brass and Bronze Polish® is een lotion die meerdere wekenlang beschermt tegen oxidatie en voorkomt dat de voorwerpen opnieuw dof worden.


Het is een grondig schoonmaakmiddel voor het onderhoud van decoratieve voorwerpen en muziekinstrumenten.

copper-duster-schaduw

De Copper, Brass & Bronze Duster® is een schoonmaakdoek van geïmpregneerde stof, speciaal voor het reinigen en onderhouden van je muziekinstrumenten en decoratieve voorwerpen.


De schoonmaakdoek is van 100% katoen, geïmpregneerd met natuurlijke oliën en klei.

Onze favoriete uitspraak over koper? Through Love all that is bitter will be sweet, Through Love all that is copper will be gold, Through Love all dregs will become wine, through Love all pain will turn to medicine. Hagerty, blijf genieten.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: