juwelen-schoonmaken-diamanten-5

Juwelen schoonmaken

Diamonds are forever. Diamonds are a girl’s best friend. Lucy in the sky with Diamonds, Diamonds in the sky… Talloze liedjes zijn er gemaakt over diamant. Diamant is -naast voor zangers- ook een bron van inspiratie voor andere artiesten: van Damien Hirst tot de ontwerpers van internationale juwelenhuizen als Cartier en Tiffany & co. Graag praten we je kort bij over het verschil tussen edelstenen en halfedelstenen. En tussen sieraden en juwelen. We vertellen je gelijk hoe je ze het beste schoonmaakt.


EDELSTENEN | VERSCHIL SIERAAD EN JUWEEL | DE JUISTE PRODUCTEN

juwelen-blog-4

WIST JE DAT?!

Er maar vier edelstenen zijn? Dit zijn diamant, saffier, robijn en smaragd. Alle andere stenen worden daarom halfedelstenen genoemd. Het onderscheid is te danken aan hun kwaliteit, zeldzaamheid en de schoonheid van hun kleuren. Ook zijn edelstenen harder en krasbestendiger dan halfedelstenen.

Verschil tussen sieraad en juweel

Wat veel mensen niet weten, is dat we in Nederland een onderscheid maken tussen sieraden en juwelen. Hoe zit dat? Een sieraad kan van allerlei materialen zijn gemaakt, bijvoorbeeld van onedele metalen, kunststof of hout. Een juweel daarentegen, is altijd gemaakt van edelmetaal: goud, platina, zilver of een combinatie hiervan. Ook kunnen juwelen bezet zijn met één of meerdere edelstenen.

Gebruik het juiste schoonmaakproduct voor je juweel of sieraad

Je begrijpt dat het reinigen van goud, iets anders is dan het schoonmaken van plastic of het onderhoud van een mooie (cultivé) parel. Vandaar dat we bij Hagerty een onderscheid maken tussen Jewels (juwelen) en Fashion Jewels (sieraden) en dat we dat nadrukkelijk op onze verpakkingen aangeven. Zo helpen we je jouw sieraden en juwelen het beste te onderhouden. Ook maken we een duidelijk onderscheid tussen edelstenen, die noemen we ‘Precious stones’ en halfedelstenen, de zogenaamde ‘Fine stones’. We snappen dat het best complex is. Vandaar nog even alle schoonmaakproducten voor je op een rij:

silver-ring

zilver en verzilverd

Voor het schoonmaken en onderhouden van zilveren of verzilverde sieraden gebruik je de producten uit de Hagerty Silver-lijn zoals de Silver Clean Personal en de Silver Cloth.


Let op! Je kan deze producten niet voor gouden juwelen gebruiken.

gold-ring-24

geel, wit en rosé goud

Wil je je gouden juwelen reinigen dan kies je een van onze producten speciaal ontwikkelt voor goud, bijvoorbeeld de Gold Clean en de Gold Cloth.


Je kan voor gouden juwelen ook gebruik maken van de Jewel Clean en Jewel Cloth als je ook gouden sieraden met edelstenen wilt reinigen.

edelsteen-kopie

goud met edelstenen

Gouden juwelen met edelstenen reinig je in de Jewel Clean, specifiek ontwikkelt om ook edelstenen zoals diamanten, saffieren, robijnen en smaragd in te reinigen. Vervolgens poets je ze op met de Jewel Cloth voor extra glans.


Deze formule is niet geschikt voor half edelstenen, daarvoor adviseren wij de Fine Stones Clean.citrien2

half edelstenen

Sieraden en juwelen met half edelstenen kan je perfect verzorgen met de Fine Stones Clean en Cloth.


Deze formule is iets lichter dan de Jewel Clean en daarom veilig te gebruiken voor half edelstenen zoals de citrien, koraal, topaas, opaal en ook parels.

parels

Parels

Als parels regelmatig gedragen worden is het raadzaam ze één of twee keer per jaar goed schoon te maken. Je kan jouw parels veilig reinigen in de Fine Stones Clean en oppoetsen met de Fine Stones Cloth voor extra glans.

kunstjuwelen-kopie

Mode sieraden

Ook mode sieraden hebben onderhoud nodig, zeker als ze regelmatig gedragen worden is het belangrijk om vet en vuil te verwijderen. Hiervoor gebruik je de Fashion Jewelry Clean en Cloth en geef je ze gemakkelijk hun oorspronkelijke glans terug.

ECHT WAAR!!

Internationaal wordt er nauwelijks onderscheid gemaakt tussen sieraden en juwelen. In het Engels worden sieraden of juwelen allebei aangeduid met ‘jewellery’. In Amerika hetzelfde. Daar spreekt men alleen van ‘jewelry’.


In Frankrijk worden zowel juwelen als sieraden aangeduid met ‘bijoux’. In Vlaanderen maken ze wel onderscheid, maar spreken ze van ‘kunstjuwelen’ waar wij in Nederland sieraden bedoelen.

kunstjuwelen

SUPER COMBINATIE

De ideale producten voor het reinigen van juwelen

silver-clean-pack

Silver Clean en Cloth

SPECIAAL ONTWORPEN VOOR ZILVER


De Hagerty Silver Clean is een reinigingsbadje speciaal ontworpen voor het schoonmaken en verzorgen van zilveren of verzilverde sieraden.


Het potje bevat een reinigingsoplossing en een mandje, waarin je eenvoudig de sieraden kunt leggen. Dit zorgt voor een snelle en effectieve reiniging (2 minuten). Spoel de sieraden daarna goed af met schoon water en droog ze met een zachte doek.


Voor de perfecte glans en een snelle opfrisbeurt tussendoor gebruik je de SIlver Cloth. Dat is een geïmpregneerde katoenen doek waarmee je je Zilveren sieraden snel en gemakkelijk kunt verzorgen zonder het oppervlak te beschadigen.

jewel-clean-pack

Jewel Clean en Cloth

SPECIAAL VOOR GOUD MET EDELSTENEN


Hagerty Jewel Clean is een reinigingsbadje speciaal ontworpen voor het grondig reinigen van gouden sieraden met edelstenen.


De Hagerty Jewel Cloth is een geïmpregneerde katoenen doek waarmee je je gouden sieraden met edelstenen snel en gemakkelijk kunt verzorgen zonder het oppervlak te beschadigen.


Dankzij de geïmpregneerde formule laat het doekje ringen, armbanden of andere sieraden van geel, rosé of geel goud weer glanzen. Ideaal wanneer je een beetje haast hebt en je snel klaar wilt maken voor een leuk feest!

precious-stones-pencil

Precious Stones Pencil

VOOR ALTIJD GLANS


Heb je een edelsteen in jouw sierraad of juweel? En kan je moeilijk achter de diamant, saffier of robijn schoonmaken?


Speciaal daarvoor ontwikkelde Hagerty de Precious Stones Pencil®. In feite is het een zeer nauwkeurig en zacht borsteltje dat jouw edelsteen en daarmee jouw kostbare juweel weer laat glanzen.

Coco Chanel, oprichter van modehuis Chanel, zei ooit “Ik hou van diamanten. Ze combineren een klein formaat met een grote waarde.” We zijn het helemaal met haar eens. Maar het bezit van edelstenen betekent ook verantwoordelijkheid: onderhoud ze goed!


Hagerty, blijf genieten.

Veelgestelde vragen over goud

 • Goud

 • 3 TIPS

  Waaraan herken je gouden sieraden?

  Het kan zijn dat je niet zeker weet waar je sieraden van gemaakt zijn. Toch is het belangrijk om dat eerst te achterhalen. Voor het veilig schoonmaken van een gouden sieraad gebruik je namelijk een andere reiniger dan voor zilver of juwelen met parels en edelstenen. Voordat je een professioneel Hagerty reinigingsmiddel gebruikt, kan je de volgende test doen:


  1. Magneet; Als je een magneet in de buurt van jouw sieraad plaatst, mag het niet worden aangetrokken. Goud is immers geen magnetisch metaal.

  2. Draag je sieraden; Goud verkleurt niet en laat geen sporen achter op de huid. Draag ter controle jouw sieraden dus zo vaak mogelijk;

  3. Poetsdoek voor goud; Wrijf -als test- met een speciaal goudpoetsdoekje zachtjes over een onopvallend deel van het voorwerp. Als het dof wordt of van kleur verandert, zijn jouw juwelen niet van goud.

  4. Goudkeurmerk; De meest eenvoudige manier om na te gaan of jouw sieraad van goud is, is door het controleren ervan op het goudkeurmerk en/of het goudgehalte.

 • Niets is zo smaakgevoelig als kleur. Goud kan geel-, wit- of rosékleurig zijn. Hoe komt dat?

   

  Geelgoud

  Geelgoud is de meest voorkomende. Geel is immers de natuurlijke kleur van goud. Voor 18 karaat goud is de samenstelling meestal 75% goud, 12,5% koper en 12,5% zilver.

   

  Witgoud

  Witgoud is het resultaat van een legering met andere metalen. In het algemeen bestaat 18 karaat witgoud uit 75% puur goud, waaraan zilver, palladium en koper zijn toegevoegd.

   

  Roségoud

  Roségoud wordt gemaakt van een legering van goud, koper en zilver: 75% goud, 20% koper en 5% zilver.

 • In de juwelenwereld wordt het goudkaraat aangeduid met de letters "cd", het gehalte goud in een legering. In een juweel van 22 karaat goud zit dus meer fijn goud verwerkt dan in een juweel met 18 karaat. Hoe hoger het aantal karaat, hoe zuiverder (maar ook hoe zachter) het goud, en dus ook kwetsbaarder.


  24 karaat goud

  24 karaat goud is 99,9% zuiver goud. Zuiver goud herkennen we aan het getal 999.


  22 karaat goud

  22 karaat goud is samengesteld uit 91,6% puur goud en 8,33% metalen zoals zilver, zink, koper en andere metalen om de legering te vormen. U herkent het aan het cijfer 916 op het juweel.  18 karaat goud

  18 karaat goud wordt vaak gebruikt voor verlovingsringen. Het massieve goud wordt gecombineerd met metalen als koper en zilver. U herkent het aan het cijfer 750.  14 karaat goud

  14 karaat goud bestaat uit 58,5% puur goud en 41,5% legeringen van andere metalen (zink, zilver, koper) en heeft als cijfer 585.  9 karaat goud

  Tenslotte kan 9 karaat goud geen massief goud worden genoemd, maar eerder een goudlegering. Het bestaat uit 37,5% puur goud en 62,5% andere metalen en heeft cijfer 375.

 • Over Hagerty

 • William J. Hagerty richtte in 1895 Hagerty op in South Bend, USA. Hij begreep als geen ander dat delicate en kostbare materialen als edelsteen, zilver, goud en platina speciale zorg verdienen. Toch zag hij in zijn omgeving veel onkunde waardoor sieraden en juwelen onnodig schade opliepen. Dat zetten hem aan tot het produceren van veilige schoonmaakmiddelen voor edelmetalen.


  In de jaren vijftig ontwikkelden zijn kleinkinderen nieuwe hoogwaardige schoonmaakproducten, waaronder voor zilveren bestek. Het stelde mensen in staat hun kostbaarheden schoon te maken zonder het materiaal zelf te beschadigen.


  Hagerty Nederland importeert en distribueert het gehele Hagerty assortiment al ruim 35 jaar aan diverse sectoren in de Benelux. Het bedrijf is in 2021 binnen de familie overgenomen, waarbij nog steeds een persoonlijke benadering voorop staat. En aan wie je -tot op de dag van vandaag- rechtsreeks jouw productvragen kunt stellen.

 • Service & advies

 • Hagerty is de specialist in het schoonmaken van kostbaarheden, zoals sieraden en juwelen met edelstenen of een horloge van zilver, goud, platina of staal. Daarnaast haal je met Hagerty een professioneel en veilig middel in huis voor het poetsen van koper, messing en brons. In en rond het huis bewijst het dienst in het reinigen en onderhouden van vloerkleden, houten vloeren, een rvs kookplaat, een tablet, glas, marmer en natuursteen. 


  Bij vragen en/of advies over het reinigen en onderhouden van jouw kostbaarheden of het kiezen van het juiste product staat wij graag voor je klaar.


  Wij zijn te bereiken op 0800 - 42 43 789 of info@hagerty.nl

 • Bestellen, betalen, verzending & retourneren

 • Om je bestelling te kunnen versturen hebben wij bepaalde gegevens van je nodig, deze kan je eenvoudig invullen bij het aanmaken van een account. Het aanmaken van een account is volledig kosteloos en vrijblijvend.

 • Wij bieden meerdere betaalmogelijkheden aan op onze website. Zodra de betaling succesvol is afgerond, is je bestelling definitief en ontvang je hiervan per e-mail een orderbevestiging en gaan wij aan de slag met het inpakken en verzenden van je pakket.


  Je kan kiezen uit de volgende betaalmethoden:


  Ideal

  Met iDeal reken je makkelijk en veilig je online aankopen af via je eigen bank. Direct betalen met iDeal kan bij de volgende banken: ABN AMRO, ASN Bank, ING, KNAB, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot.


  PayPal

  PayPal is een veilige en snelle manier om direct met je bankrekening of creditcard te betalen, zonder daarbij je bankgegevens door te hoeven geven. Je hebt hiervoor een PayPal-rekening nodig.


  Creditcard

  Met je creditcard kan je veilig online bestellingen plaatsen die later door je creditcard-maatschappij met je worden verrekend. We accepteren American Express, MasterCard en Visa. Zodra de maatschappij je betaling heeft goedgekeurd, versturen we de bestelling.


  Bankcontact

  Bancontact is een veilige betaalmethode van Bancontact Payconiq Company. Betaal gemakkelijk met je Bankcontact kaart via de kaartlezer of met de Bankcontact-app doormiddel van het scannen van de QR-code en je pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Na bevestiging van de betaling is je bestelling definitief.

 • Hagerty Nederland levert in Nederland, België en Luxemburg hoofdzakelijk via PostNL. Voor bestellingen vanaf €20,- rekenen wij geen verzendkosten. Bij bestellingen tot €20,- brengen wij €4,50 in rekening.

 • Retourtermijn

  Toch niet helemaal tevreden over je bestelling? Je hebt 14 dagen de tijd om het product zonder opgaaf van redenen te retourneren. Wij rekenen de dag na ontvangst als ingangsdatum. Producten kunnen alleen ongebruikt, in originele verpakking met gesloten seal worden geretourneerd.


  Retourkosten

  Retourkosten zijn voor rekening van de koper. Actuele verzendkosten staan op de website van de vervoerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het zorgvuldig verpakken van het product en de verzending. Onvoldoende of niet-gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen. Wij halen ook geen pakketten af bij een pick up point.


  Retouradres

  Hagerty Nederland

  Burgemeester van Hasseltlaan 6

  1412 GN Naarden


  Retourvoorwaarden

  • Retouren worden alleen geaccepteerd binnen de retourtermijn van 14 dagen.
  • De producten zijn niet gebruikt of geopend (gesloten seal).
  • De producten zijn niet beschadigd.
  • Indien redelijkerwijs mogelijk wordt het item in de originele verpakking retour gestuurd.
  • Het verzendrisico van het retourneren zijn voor de koper.
  • Onvoldoende of niet-gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen.
  • Product- en/of leverfouten dienen binnen vijf werkdagen na levering met omschrijving aan ons gemeld te worden.
  • Indien niet aan onze retourvoorwaarden is voldaan, behouden wij ons het recht voor om de zending terug te sturen en jou de verzendkosten in rekening te brengen.


  Retourprocedure

  Wil je een product retourneren? Dat vinden wij natuurlijk jammer, maar dat is geen enkel probleem. Meld je retour binnen 14 dagen bij ons aan via info@hagerty.nl en vermeld daarbij de volgende gegevens; het ordernummer, de producten die je retour stuurt en de reden van retour.


  Verpak het te retourneren product, in de originele verpakking en geef deze met een nieuw verzendlabel af bij de verzender van jouw keuze. Zorg dat je het pakket uiterlijk 14 dagen na ontvangst aanbiedt bij de verzender en bewaar het verzendbewijs. Je ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer je retourzending door ons is verwerkt. Binnen 14 dagen ontvang je het aankoopbedrag terug op je rekening.


  Klachten

  Is het product beschadigd aangekomen of werkt het product niet zoals je mag verwachten? Neem dan binnen vijf werkdagen contact op met onze klantenservice via info@hagerty.nl. Vermeld hierbij het ordernummer, de aard van de klacht en duidelijke foto’s. We streven ernaar om elke e-mail binnen twee werkdagen te beantwoorden. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan laten we dat weten.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: