najaarsschoonmaak-15

Najaarsschoonmaak: leg de basis voor een heerlijk najaar

Vol nostalgie kijken we terug op mooie stranddagen, lange avonden, een fijne vakantie en verrassende zomerse gerechten. En ja, daar is ie dan: de onvermijdelijke herfst. Dagen worden korter, temperaturen dalen en het weer wordt onbestendig. Maar niets kan jouw uitstekende humeur verpesten! Want het is ook het seizoen van warme herfstkleuren, frisse boswandelingen, geurige appeltaart, kruidige pompoensoep, gezellige kaarsen, fijne accessoires…. Kortom, genoeg om van te genieten!


Maar voor het zover is, is het goed om eerst nog even kritisch naar je huis en je tuin of balkon te kijken. Waar de focus in het voorjaar en de zomer immers buiten ligt, richten we ons in het najaar en de winter meer op binnen.


STAP VOOR STAP | DE IDEALE PRODUCTEN

Stap voor stap door de najaarsschoonmaak

Als je de volgende stappen volgt, leg je de basis voor een fijn en goed voorbereid huis!

Kijk jij ook zo uit naar heerlijke filmavonden en gezellige etentjes bij kaarslicht met vrienden?


1 DE TUIN


Jouw tuin of balkon bereid je vast voor op volgend voorjaar:


  • Reinig je tuinstoelen, neem ze af met een schoonmaakdoek (zoals de Anti Static Duster evt in combinatie met de plastic care), houten tuinmeubelen behandel je met onze speciale lijn voor hout, helemaal klaar? Berg alles droog op;
  • Ruim herfstblad deels op, maar laat voldoende in je border liggen voor bescherming van vaste planten tegen vorst en dieren die in de tuin leven.
  • Knip uitgebloeide bloemen af en trek eenjarige bloemen met wortel en al uit de grond.
  • Ruim lampjes en andere accessoires op.


Tip: plant ook bloembollen dit najaar: de aarde is nog warm genoeg en volgend voorjaar vergaap je je aan al die mooie kleuren.

herfsttuin-v4
ramen41

2 DE RAMEN

Wist je dat je je ramen veel eenvoudiger schoonmaakt in de herfst dan in de zomer? Het droge en stoffige weer van de zomer zorgt ervoor dat je snel strepen krijgt. Snel die ladder op dus. Een kneepje afwasmiddel in een emmer water is voldoende. Zijn je ramen echt vet? Dan doe je er nog een scheutje ammoniak bij.

slaapkamerv5

3 DE SLAAPKAMER

Met het wisselen van de seizoenen, pak je ook je kledingkast aan. Zomerkleding eruit en winterkleding ruim voorradig.


Twee tips: 1) Houd altijd wat luchtige kleding binnen handbereik. De herfst kan immers een prachtig seizoen zijn en de winter zacht. 2) Gebruik vaccuümzakken om je kleding netjes en beschermd op te ruimen!

woonkamer41

4 DE WOONKAMER


Na een lange zomer buiten, kijk je weer met een frisse blik naar je woonkamer. De stofkam erdoor!


  1. Je tapijt kan wel een schoonmaakbeurt gebruiken na al die keren in en uit de tuin lopen. Gebruik een vlekverwijderaar voor die ene irritante vlek. Of geef je hele tapijt een schoonmaakbeurt met tapijtshampoo van Hagerty. In het filmpje hieronder zie je hoe eenvoudig het is!
  2. Je gordijnen zijn je beste vrienden deze herfst. Als het buiten schemert, sluit je ze en maak je het binnen gezellig. Tevens houden ze een hoop kou en tocht buiten de deur. Een beetje aandacht mogen ze daarom wel krijgen. Verwijder geurtjes met een geur neutralisator of was ze. Gebruik wel altijd een fijnwasmiddel en was op een lage temperatuur.
  3. Je fauteuil en bankstel zijn de plekken waar je je -omringd met kussentjes- op nestelt voor je favoriete netflixserie. Gebruik een droogshampoo voor het reinigen van fijne meubelstoffen als wol of zijde. Of kies voor een schuimshampoo van Hagerty wanneer de fauteuil die je wilt schoonmaken een wasbare meubelstof heeft.

5 ACCESSOIRES


Mooie kaarsen, gezellige kussentjes, smaakvolle takken. In de winter creëer je een behaaglijke en warme look. Je koperen kandelaartjes geef je een mooie glans door ze zachtjes op te poetsen met een geïmpregneerde schoonmaakdoek. Chromen accessoires, maar ook je espresso-apparaat neem je onder handen met een zachte polish van Hagerty. Fotolijstjes, kommetjes, je tafelblad: alle houten materialen bescherm je met een verzorgend middel. En tenslotte glazen waxinehouders of jouw prachtige kroonluchter behandel je snel en efficiënt met een spray voor een prachtige glans!

accessoires-v4

SUPER COMBINATIE

De ideale producten voor een diepe reiniging

dry-shampoo-foam-shampoo-combi-pack-2

Dry Shampoo

SPECIAAL ONTWORPEN VOOR DELICATE STOFFEN DIE NIET NAT MOGEN WORDEN


Dry Shampoo is een droog verzorgingsproduct in poedervorm, het werkt snel en efficiënt en beschermt delicate (meubel)stoffen.


De shampoo verwijdert stof en vuil en beschermt tegen het opnieuw snel vuil worden, zonder de oorspronkelijke textuur of de kleur aan te tasten.


Het is een ideaal verzorgingsproduct voor bijvoorbeeld matrassen of fijne meubelstoffen als zijde en wol, het laat geen afdrukken achter. De stof is weer schoon en wordt beschermd tegen mijt.

dry-shampoo-foam-shampoo-combi-pack

Foam Shampoo

SPECIAAL ONTWORPEN VOOR DELICATE STOFFEN DIE VOCHTIG MOGEN WORDEN


Foam Shampoo is een schuimreiniger en bevat vuilverwijderende en beschermende middelen. Zo voorkom je dat jouw meubelstoffen opnieuw snel vuil worden.


Ook worden de oorspronkelijke textuur en kleur niet aangetast. Het verzorgingsproduct laat immers geen afdrukken achter op wasbare stoffen, tapijten en vloerkleden. De stof is weer schoon en wordt beschermd tegen mijt.


Foam Shampoo wordt vaak gebruik voor stoelen en banken met zachte stoffering voor de jaarlijkse reiniging en het verwijderen van vlekken.

1sos-vlekkenverwijderaar

SOS Spot Remover

VOORBEHANDELING VOOR DE EXTRA LASTIGE VLEKKEN


Een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom ontwikkelden wij voor een supersnelle voorreiniging van vloerkleden, meubelstoffen, matrassen, kussens, banken en textiel: de S.O.S Spot Remover®.


Deze vlekkenverwijderaar in vorm van een spray is geschikt voor het verwijderen van vetvlekken van alle type stoffen zonder de stof te beschadigen.


Het werkt snel, efficiënt en dient als voorbehandeling. Het laat geen afdrukken achter.

GELIJK AAN DE SLAG?

ERVAAR HOE EENVOUDIG HET IS EN HUUR

EEN TAPIJTREINIGER BIJ JOU IN DE BUURT

GEGARANDEERD GENIET JE DAARNA VAN EEN HEERLIJK FRIS ZOMERS RESULTAAT!

placeholder3

Francis Scott Fitzgerald, de schrijver van the Great Gatsby, laat zijn personage Jordan Baker in diezelfde roman het volgende zeggen: “Life starts all over again when it gets crisp in the fall.” De herfst als een nieuw begin. Daar kunnen wij ons helemaal in vinden!


Hagerty, blijf genieten.


Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: