15

SIERADEN EN JUWELEN IN DE ZOMER

Nog even en dan begint de vakantie. Eindelijk tijd voor jezelf. Lekker liggen aan het strand, flaneren op de boulevard en zwemmen in zee. Met een gezonde blos op je wangen voel je je ook gewoon net wat beter en mooier. Dat accenteer je uiteraard met een armband, ring of oorbellen. Invloeden als zout water, transpiratie, zonnebrand en zand kunnen alleen funest zijn voor die kostbaarheden. In dit blog leggen we je uit hoe je juwelen en sieraden goed kunt schoonmaken en onderhouden in de komende zomermaanden.


SCHADELIJKE INVLOEDEN | SCHOONMAKEN | DE JUISTE PRODUCTEN | VERZEKEREN

gouden-sieraden-2

WIST JE DAT?!

De juwelenverkoop wereldwijd enorm is gestegen in 2023? ‘De inflatie maakt dat mensen gaan investeren in waardevaste objecten zoals juwelen,’ aldus een standhouder van de prestigieuze kunstbeurs Tefaf (NRC, 9 maart 2023).

Welke invloeden zijn schadelijk voor je sieraden?

Dit is wat invloeden als zout, chloor, zonnebrand, zon en zand met je sieraden of juwelen doen. Laten we beginnen met de meest schadelijke invloed: zout.

27

zout

Zout kan leiden tot erosie van de gesoldeerde delen van goud, zilver of platina. Op die plaatsen wordt het edelmetaal zwakker en heb je kans dat je juweel breekt of de edelsteen eruit valt.


Over edelstenen gesproken: diamanten kunnen dof worden in aanraking met zout water. Dus, af die ring, armband of oorbellen wanneer je de zee in gaat!

21

chloor

Ook chloor in een zwembad is killing. Goud zelf wordt niet aangetast door chloor, maar gouden juwelen worden gemaakt door er andere edelmetalen aan toe te voegen, zoals koper of zilver. En laten die er nu wel vatbaar voor zijn.


Ook hier geldt, niet alleen de metalen kunnen reageren op chloor, ook je edelsteen is er gevoelig voor met vaak verkleuring tot gevolg.

28

zonnebrand

Aan zonnebrand worden vaak ingrediënten toegevoegd die sieraden kunnen aantasten, zoals olie en geurstoffen.

29

zon en strand

Tenslotte is ook de zon van invloed op je juwelen en sieraden. Vooral edelstenen kunnen niet goed tegen zonlicht.


Verbleken en vervagen zijn vaak gehoorde klachten.


Zand kan fijne sluitingen schaden, bijvoorbeeld die van een armband of oorbel.

Kortom, we begrijpen dat juwelen mooi staan bij een zongekleurde huid, maar berg je juwelen en sieraden liever overdag goed op in je hotelkamer of vakantiehuisje. En haal ze tevoorschijn bij het diner.

Hoe maak je jouw sieraden deze zomer schoon?

Als je zon, zout, chloor, zonnebrand en zand vermijdt, dan komen jouw sieraden en juwelen ongeschonden deze zomer door. Toch is het goed om jouw juwelen en sieraden regelmatig te onderhouden met de schoonmaakproducten van Hagerty.

gold-cloth_nettoyage-bijoux

Mocht je sieraad of juweel toch in aanraking zijn gekomen met bijvoorbeeld zout water, spoel het dan voorzichtig af met kraanwater en droog het met de Gold Cloth, een zachte en geïmpregneerde doek die beschermt en snel vuil verwijdert.

gold-clean-cloth_panier

Ga je aan het einde van de zomer voor een diepe reiniging, gebruik dan Gold Clean, een reinigingsbad dat gouden voorwerpen beschermt en zuivert.


jewel-clean-ring4

Per ongeluk toch zout water op je edelsteen? Gebruik dan voor de snelle fix schoonmaakdoek Jewel Cloth of pak het gelijk grondig aan met Jewel Clean.


Let op! Voor zilveren sieraden gebruik je de producten uit de zilver-lijn zoals de Silver Clean Personal en Silver Cloth.

160186487_3869618189748253_573938807794282446_o

Tenslotte kun je je edelsteen heel precies schoonmaken met de Precious Stones Pencil.


Deze juwelenpen met unieke formule en zachte borsteltje komt zelfs bij de lastige plekjes van jouw edelstenen en laat jouw kostbare juweel weer prachtig glanzen.

SUPER COMBINATIE

De ideale producten op een rij

gold-clean-pack

Gold Clean en Cloth

SPECIAAL VOOR GOUD
jewel-clean-pack

Jewel Clean & Cloth

SPECIAAL VOOR GOUD MET EDELSTENEN
silver-clean-pack

Silver Clean en Cloth

SPECIAAL VOOR ZILVER

WIST JE DAT?!

Voor sieraden, juwelen en horloges kun je een aparte verzekering afsluiten. Naast een inboedelverzekering is deze verzekering er speciaal voor mensen die bijzonder gesteld zijn op hun kostbaarheden. Let wel schade door blootstelling aan bijvoorbeeld zeewater wordt door veel verzekeraars gezien als ‘onvoldoende zorg’. Op het uitkeren van een schadebedrag kun je dan niet rekenen.

verzekering
NOG EEN LAATSTE TIP!

Bedenk je bij alles… Hoe mooi jouw juwelen ook zijn, het echte geluk vind je deze vakantie tijdens ‘golden hour’, omringd door je geliefden.

Hagerty, blijf genieten.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: